ادویه مخصوص کاری برای مرغ
پودر کاری شاید مهمترین ماده تشکیل دهنده کاری مرغ باشد. بنابراین من از ادویه کاری خانگی خودم استفاده میکنم تا خورش کاری خوشمزه و مطابق با خواست من باشد. ادویه های مورد استفاده برای پودر کاری عبارتند از:
- تخم گشنیز
- دانه زیره
- فلفل سیاه
- دانه هل
- تخم خردل
- میخک
- رازیانه
مواد لازم
- روغن نارگیل: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری (یا روغن مایع گیاهی)
- پیاز قرمز: ۱/۲ یک عدد
- سیر: ۴ حبه، ریز شده
- زنجبیل: ۱ اینچ، ریز شده
- برگ کاری: ۶ تا ۷ عدد
- پودر کاری برشته شده: ۲ و ۱/۲ قاشق غذاخوری (ادویهها در بالا بطور کامل شرح داده شده)
- چوب دارچین: ۱ عدد
- نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری
- فلفل کاین: ۱ قاشق چایخوری یا چیلی
- پاپریکا: ۱ قاشق غذاخوری
- مرغ: ۱ کیلو
- فلفل سرانو یا چیلی سبز: ۲ عدد
- گوجه فرنگی: ۳ عدد، مکعبی شده
- شکر قهوهای: ۲ قاشق چایخوری
- سرکه سیب: ۲ قاشق چایخوری
- شیر نارگیل: ۱/۲ پیمانه یا آب (یا ۱ قوطی شیر نارگیل و حذف کامل آب)
- آب: ۱/۲ پیمانه
طرز تهیه:
۱.روغن را داخل ماهیتابهای بزرگ بریزید و روی حرارت متوسط گرم کنید. پیاز، سیر، زنجبیل را هم اضافه کرده تا با روغن گرم شده و نرم شوند.
۲.پودر کاری، فلفل چینی یا کاین، پاپریکا، دارچین و برگ کاری را اضافه کنید و مخلوط کنید تا ترکیب شوند. آن را به مدت چند دقیقه گرم کنید تا بوی ادویهها بلند شود.
۳.مرغ، فلفل سرانو یا چیلی، نمک، گوجه فرنگی، ۱ قاشق چایخوری شکر را اضافه کنید و مخلوط کنید. آن را با درب باز به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت متوسط به بالا گرم کنید. مرتب بهم بزنید تا مطمئن شوید که ادویهها یا مرغ نمیسوزند.
۴.شیر نارگیل (یا آب)، آب و سرکه را اضافه کنید و بگذارید کاری بجوشد. اگر بخواهید غلیظ و سس مانند باشد، مایع کمتری اضافه کنید.
۵.حرارت را کاهش داده و بگذارید با درب بسته به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قل بخورد، گاهی بهم بزنید. آن را با نمک مزهدار کنید. در این مرحله مرغ باید کاملا پخته باشد. میتوانید باقیمانده شکر یا نمک یا سرکه را بر اساس طعمی که میپسندید، اضافه کنید. بخاطر داشته باشید که کاری باید مطابق با میل شما باشد.
۶.اگر کاری خیلی رقیق است، ماهیتابه را بدون درب به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید بپزد. این مرحله اختیاری است اما باعث میشود آب بخار شده و خورش غلیظ شود.
۷.حرارت را خاموش کرده و بگذارید کمی کاری مرغ کمی خنک شود. آن را با برنج یا نان سرو کنید.