۲ و ۱/۲ پیمانه آرد قنادی
۱۰۰ گرم کره یا روغن محلی
۴ ق. غ شربت بار
۲. ق. چ بکینگ پودر
۲۰۰ گرم شکر (معادل ۱ پیمانه)
۱. ق چ وانیل
۲۰۰ گرم ماست (معادل ۱ پیمانه)
۲ عدد زرده تخم مرغ
۱ ق غ زعفران
۱ ق غ شیر
کنجد به مقدار لازم
۱. ابتدا شکر و ماست را مخلوط میکنیم. سپس کره یا روغن به دمای محیط رسیده را اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم. وانیل و شربت بار را به مواد بالا اضافه کرده و دوباره مخلوط میکنیم.
۲. آرد و بیکینگ پودر را الک کرده کم کم به مواد اضافه میکنیم تا خمیر نرم و لطیفی بدست بیاید و خمیر به دست نچسبد (به علت سبکی و سنگینی آردها ممکن است آرد بیشتر یا کمتری نیاز باشد.) سعی کنید زیاد آرد اضافه نکنید و بعد از اینکه دو و نیم پیمانه آرد ریختید نیم ساعت داخل یخچال استراحت بدهید تا راحت بتوانید از خمیر بردارید. آرد زیاد باعث سفت شدن کماج میشود.
۳. از خمیر به اندازه یک نارنگی برداشته و در سینی پهن میکنیم.
۴. زرده تخممرغ و زعفران و شیر را با هم مخلوط کرده و روی خمیرها رومال زده و کنجد میپاشیم.
۵. کماجها را در فری که از قبل گرم شده به مدت ۱۵ دقیفه و دمای ۱۸۰ درجه میپزیم. اگر روی کماجها طلایی نشد. با احتیاط گریل فر را روشن میکنیم.
سایر نکات
۱. به جای بیکینگ پودر میتوانید از جوش شیرین استفاده کنید در این صورت مقدار جوش شیرین یک قاشق چای خوری است (در همدان نیز از جوش شیرین استفاده میکنند)
۲. شیر و زعفران در رومال فقط باعث از بین رفتن بوی بد تخم مرغ میشود.
برترین ها